U zit nu hier: home / nieuws / kabinet-wil-af-van-lage-btw-tarief
Geplaats op woensdag, 17 juni 2015 om 12:04:29

DEN HAAG - 

Het kabinet overweegt het lage btw-tarief op de meeste producten af ​​te schaffen. Alleen op primaire levensmiddelen zou het lage belastingtarief van 6 procent overeind moeten blijven. Voor grotendeels alle andere producten en diensten moet het tarief omhoog naar het standaardtarief van 21 procent.

  Bronnen in Den Haag bevestigen woensdag berichtgeving overeenkomstig van NRC.

  De verhoging betekent dat veel producten en diensten duurder worden. Het was al bekend dat een verandering in het btw-systeem wilde komen. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) had vorig jaar al gezegd dat de boodschappen deze in ieder geval uitgezonderd zouden worden.

  De mogelijke miljarden euro's die met deze wijziging worden binnengehaald, kunnen worden ingezet om de lasten op arbeid te verminderen. Het kabinet vindt dat een van de belangrijkste doelstellingen van de herziening van het belastingstelsel. Dit moet zorgen voor meer banen.

  De coalitiefracties VVD en PvdA kwamen maandag tot een akkoord met het kabinet over de hervorming. Wiebes heeft oppositiepartijen uitgenodigd om woensdagavond te komen praten over de plannen. Het kabinet zal de details daarvan nu nog niet openbaar maken. De oppositie wil dat juist wel mogelijk maken dat ze kunnen debatteren en overleggen met hun achterban.

  De SP gaat daarom uit protest niet op de uitnodiging in. CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en 50PLUS gaan wel en zullen op openheid aandringen.

  6i © 2024 | Page loaded in 0,0373 seconds